Club Buckley,

Dries, Roland Van Campenhout & Roy Aernouts

januari 06, 2016

Dries
brengt intieme indiefolk. Vergezeld van gitaar en mondharmonica brengt hij je van de ene emotie naar de andere. Met invloeden als Bob Dylan, Will Oldham en Ry Cooder hoor je zijn rijpe stem met tomeloze strijdvaardigheid het kleine en het grote leven bezingen.

In Vlaanderen is Dries Bongaerts bekend als de charismatische frontman van de Antwerpse/Limburgse band New Rising Sun, waarmee hij in 2015 het uitstekende album We’re All Coming Home uitbracht. Voortaan zoekt hij dus ook solo de planken op. Dries is een ruwe diamant die de voorbije jaren werd geslepen in kroegen, clubs en op festivals. Zang, gitaar, mondharmonica en een doorleefde, hese stem: veel puurder kan een singer-songwriter haast niet klinken.

Roland Van Campenhout
Roland is ooit nog pompbediende geweest in een tankstation en een mayonaisepot voor Devos-Lemmens, maar ondertussen is hij al decennia lang bekend als een getalenteerde en creatieve gitarist, een groot singer-songwriter en een bijzonder sympathieke muzikant.

Roland is een voorbeeld voor velen, de ontdekker van velen zoals Pieter Jan De Smet, Steven De Bruyn, maar ook de ideale sidekick van velen, zoals Jean Blaute, Wannes Van De Velde en Charles & Les lulus (Arno).

Roland is goed thuis in blues, maar ook in reggae, country, jazz, wereldmuziek en folk. Hij is muzikaal erg nieuwsgierig. Carrière, planning en marketing liggen ver van zijn bed. Hij draait al 40 jaar mee en is samen met zijn generatiegenoten ouder geworden, maar heeft ook telkens weer een nieuw publiek kunnen aanspreken en aansluiting gevonden bij nieuwe generaties.

Roy aernouts
studeerde singer-songwriter aan de Studio Herman Teirlinck waar hij muzikaal werd opgeleid en begeesterd door Wannes van de Velde. Later groeide hij door als performer en nam zijn carrière een steile vlucht, o.a. als laureaat jong muziekwerk tijdens Theater Aan Zee en de Nekka.

Ook op het Leids Cabaretfestival in 2007 schoot ROY de hoofdvogel af met jury- én publieksprijs. Aernouts’ naam was gelanceerd en in 2009 toerde hij met zijn eerste avondvullende programma in het gezelschap van Hannes d’Hoine (DAAU).

Roy komt deze avond alleen vergezeld van zijn gitaar.
Met snedige teksten en melodieuze popsongs bezingt ROY, als kind van zijn tijd, de algemene onbestemdheid van zijn generatie.

 

Datum : 29 september om 20u

Tickets : 10€

Stuur een mailtje naar hello@cctower.be en reserveer alvast je plaats(en)! Je ticket(s) zullen de avond zelf 30 min voor aanvang klaar liggen aan de inkombalie van de A-Tower.
De ticketbalie is geopend van 19u30 tot 20u. Op tijd komen is de boodschap!

Tickets kunnen enkel contant betaald worden.

Scroll to top